Tervehdys reserviläinen!


24.09.2014

Taulujen puhkomista

Illat pimenevät, talvi alkaa pikkuhiljaa tehdä tuloaan ja ampumaradoilta kantautuu vain aktiivisimpien harrastajien aikaansaama äänimaailma. ISSLE:n RK-kisojen jälkeen voimmekin todeta, ettei tuota lyhyiden ja varsinkin pitkäpiippuisten mukavaa paukahtelua aivan turhaan ole ilmoille kajauteltu. Hyvät tulokset yhdistyksemme ampujan kolmannesta sijasta ja joukkueemme kolmannesta sijoituksesta tukevat tuota väittämää ammuntaharjoittelun tarpeellisuudesta ja hyödyllisyydestä. Myös tulokset kautta jäsenistön kertovat osaamisestamme reserviläisille kuuluvassa leipälajissa, ammunnassa ja tottahan toki toimintaamme kuuluu paljon myös muutakin. Olkaamme nöyrinä ylpeitä osallistumisestamme ja saavutuksistamme.

Toimintaa

Reserviläisten valtakunnallisella Tahko-Jotoksella olimme kuuden hengen miehistöllä toimitsijoina jotoksen ampumarastiosuudella. Kaksi päivää opastimme ja johdimme ammuntoja muiden reserviläisten kanssa, kuulemani mukaan kilpailijat antoivat hyvää palautetta toiminnasta jotoksen järjestelyissä ja ampumarastien läpi viemisessä. Tämä ei tietysti olisi mahdollista ilman hyvää rastien ja jotoksen suunnittelua, johonka loppuvaiheessa vaikutimme ns. jotoksen ”kenraaliharjoituksessa”. Jotoksen tiimellyksessä myös hallitus kokoontui ja saatiin pidettyä valmisteleva hallituksen kokous yhdistyksemme syyskokousta ajatellen. Hallitus piti kokousta onnistuneesti yömyöhään aina viimeisen nuijan kopautuksen venyessä seuraavan vuorokauden puolelle.

Tulevaisuuteen kurkistamista

Aikaisemmin mainitsemani hallituksen kokous päätti yhdistyksen syyskokousajankohdaksi lauantain 11.10.2014 alkaen klo 11:00, joka pidetään Pohjois-Savon OP:n kerhohuoneella. Maanpuolustusjuhla 21.10.2014 ja kutsunnat samaisena ajankohtana Juankoskella ovatkin sitten seuraava suurempi tapahtuma meidän kohdalla, jonne toivotaan osallistumista kautta jäsenistön. Kinkkukisatkin alkavat pian kutitella nälkäisten ampujien liipasinsormia ja sianlihan makuun pääsee osallistumalla tapahtumaan lauantaina 29.11.2014. Viimevuotiseen tapaan tapahtuman yhteyteen sovitellaan reserviläisten joulutulet ja kilpailun jälkeen pienimuotoinen jotos. Ensivuodelle on luvassa RK-kilpailu ja tämä ammunta ammutaan keväällä kahden päivän aikana, todennäköisesti viikonloppuna 25.-26.4.2015. Pistetään ensivuoden osallistuminen paremmaksi, eli ylitetään yhdistyksen tämänvuotinen 17 innokkaan reserviläisen osallistujamäärä.

Lepo!

Mika Pirinen
Puheenjohtaja

 


 

Tervehdys jälleen reippaalle reserviläisille ja kiitos onnistuneesta valatilaisuudesta Kaavilla!

Kyseinen tapahtuma oli juhlava, mieleenjäävä tilaisuus ja mainio näyte aidosta reserviläishengestä.

Seuraavia tilaisuuksia kuluvana syksynä tulee olemaan, jo 06.09 Rissalassa ammuntatapahtuma, jonne on ilmoittautunut kisaamaan tällähetkellä 22 reipasta kerhomme jäsentä. Erittäin hieno saavutus, josta nöyrin kiitos. Yhdistyksen omat kilpailut pidetään 28.08 ja 30.08 päivinä, nämä palvelevatkin hyvin ”kenraaliharjoituksina”. Syyskuussa viikolla 38 on Nilsiässä Valtakunnallinen jotos jonne kerhostamme on ilmoittautunut jo kuusi toimitsijaa.

Myöskin tuleva maanpuolustusjuhla Juankoskella on edessämme. Kyseiseen tapahtumaan on aikaa noin kaksi kuukautta ja siihen palaamme tuonnempana.

Toimintavuotemme kuluu vääjäämättä loppuaan kohden, kerhomme jäsenet ovat osoittaneet kiitettävää aktiivisuutta tapahtumissa ja tulevaisuuskin näyttää hyvältä.

Reipasta syksyä!

Jarmo Räsänen
vpj.